Language: Sv / En

THE VASA TOUR

En tidsresa i regalskeppet Vasas kölvatten

Från

330 SEK

* Reducerat pris för barn under 13 år.

Turinformation

Längd: 50 Minuter

Live Guide 

Den här turen är live guidad utav en av våra kunniga och engagerade historieberättare.

Beskrivning

Följ med på en tidsresa där vi följer i kölvattnet av regalskeppet Vasa. Upplev Stockholm idag samtidigt som vi tar er tillbaka nästan 400 år i tiden. Hur såg Stockholm ut då? Hur levde människorna? Turen tar oss från det gamla varvet vidare till slottet "Tre Kronor" och avslutar vid platsen för den välkända katastrofen den 10:e Augusti 1628.


Video


Meny

Vår cafeteria / bar erbjuder ett litet men noggrant utvalt sortiment av wraps, smörgåsar, snacks och naturligtvis fika med lokala bakverk och kaffe. Drycker varierar från mineralvatten, juice och smoothies till vin, öl och champagne.

Ecosightseeing tar hotet från covid-19-viruset på största allvar och vi gör vårt yttersta för att förhindra att det sprids ytterligare. Vi tar färre gäster ombord än vanligt. Vi torkar och desinficerar utsatta ytor efter varje tur. Vi stannar hemma när vi har minsta symtom på sjukdom.


Som gäst ombord hos oss tar vi det för givet att du också följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och:

- Åk bara med oss om du är fullt frisk.
- Tvättar händerna med handsprit (som vi även tillhandahar ombord)
- Håll avstånd till besättning och andra gäster ombord.
- Hosta och nys i armväcket.

Vi följer myndigheternas rekommendationer kontinuerligt och anpassar våra rutiner därefter. Tillsammans visar vi respekt och omsorg för varandra.

Varmt välkommen ombord!

Du kan välja att starta turen antingen från Vasabryggan (strax bakom Vasamuseet) eller från Nybroviken i centrala Stockholm. Vi rekommenderar starkt att du kombinerar turen med ett besök på museet före eller efter du varit hos oss.

Den guidade turen startar från Nybroviken. Om du går på vid Vasabryggan får du ett varmt välkomnande och en kort introduktion när vi går in i Nybroviken vid stadens centrum, där vi hämtar fler gäster. När alla sitter ner och haft tid att beställa förfriskningar från baren börjar turen.

När vi lägger loss och går ut från Nybroviken möts vi av platsen där det gamla varvet låg i början av 1600. Det var här Vasa byggdes. Efter sjösättningen tidigt på våren 1627 flyttades hon till kungliga slottet "Tre Kronor" - vi följer den exakta vägen och njuter av vackra landskap i dagens Stockholm medans guiden pekar på intressanta sevärdheter och berättar samtidigt historian bakom det förflutna. Vi fortsätter in i Stockholms hjärta - dagens kungliga slott är byggt över ruinerna av det gamla slottet "Tre Kronor". Det är här Vasa började sin resa den 10de Augusti 1628. När vi följer i kölvattnet från Vasa kommer vi att ha en mycket fin utsikt över Gamla stan med alla dess vackra gamla hus som vetter mot havet. Slussen är idag Stockholms mest spektakulära trafiksituation. Idag finns det en helt ny gyllene bro som förbinder ön Gamla stan med ön Södermalm, under bron finns ett lås som säkrar den stora sötvattensjön Mälaren från Saltsjöns bräckta vatten i anslutning till Östersjön. Det är här precis utanför Slussen som kapten Söfring Hansson gav order om att segla. Vi fortsätter att följa i kölvattnet från Vasa och där kan det börja bli lite skakigt ...

Håll ut och håll utkik efter sälar. Det är inte ovanligt att vi ser en stor grå säl just här! Vi avslutar turen precis där katastrofen ägde rum för nästan 400 år sedan. På platsen där Vasa slog i botten och där hon vilade i 333 år medan Stockholm blev större och större, tusentals fartyg passerade över Vasa. Lite visste hon att hon en dag skulle bli en världsunik turistattraktion och lysa med stolthet över ett museum som besökts av miljontals människor!

Vi älskar den här historian och vi skulle älska att dela den med er!

På grund av Covid 19 kan förändringar ske på kort tid. När vi planerat säsongen just nu (mitten av januari) kommer vi att starta vår trafik i början av maj med tre turer per dag på helgerna (lördag och söndag). Vardagstrafik från mitten av juni till slutet av september och sedan helgtrafik resten av året. För att se våra schemalagda och bokningsbara turer klickar du bara på knappen Köp biljetter.

  • Gratis WiFi
  • Cafeteria
  • Bar
  • Rullstolsanpassat
  • WC

Ruttkarta - På och Av

Dela Sidan

Du kanske också är intresserad av...

The Royal Tour

75 Minuter - Båttur

Följ med på en flykt från stadens stress och njut av det harmoniska landskapet runt Djurgården. Vi börjar vår tur in genom Kungliga kanalen, runt den gröna ön Djurgården och avslutar med skärgårdsatmosfären vid Fjäderholmarna.

Läs Mer