Eco Sightseeing Sthlm AB

Vi är ett ungt rederi som grundades 2019 av Elias Nilsson. Ecosightseeing erbjuder liveguidade sightseeingturer och privata charterturer som är 100% utsläppsfria. Ledorden är hållbarhet och värdskap – en insats för miljön i kombination med passion för service. Ecosightseeing vill erbjuda turister och Stockholmare miljövänliga och personliga sightseeing upplevelser - ett minne att ta med hem. Ecosightseeing har den högsta miljöambitionen i Stockholms hamn och drivs av mottot ”No one is too small to make a difference”. Tillsammans kan vi alla göra framtiden till en bättre plats.


Företagets Tidslinje

2018

December

Ett märkligt möte blir starten på en resa...
Fartygsbefäl Elias Nilsson och Erling Matz (sjöhistorisk expert, författare, tidigare informationschef på Vasamuseet) kommer att träffas ombord på pendlarfärjan Emelie av Hammarby Sjöstad där Elias arbetar som skeppare, de delar båda intresset för segling, sjöfart och historia samt kärlek till Stockholm. Ovetandes om hur nära Erling står Vasa och skeppets historia börjar Elias berätta om drömmen om att starta en sightseeingtur som följer i Vasas kölvatten och berättar historien på de riktiga platserna där allt utspelade sig. Gemensamt tycke för idén leder till fler möten och drömmen får vingar.

2019

Maj

FartygsbefälElias Nilsson startar Ecosightseeing Sthlm AB i samarbete med Clean Charter Technology AB med stöd av Salén Shipping AB.

2019

Juni

Premiär för The Vasa Tour - en tidsresa i Vasas kölvatten.

2019

December

Beslut tas om att som första sightseeingrederi i Stockholm ta steget och satsa på 100% eldrift. Ecosightseeing blir första sightseeingbolag i Sverige att påbörja det internationella certifieringsprogrammet för hållbar turism Travelife enligt standarden för GSTC.

2020

Januari

Ecosightseeing annonserar en ny sightseeingtur som går under namnet The Royal Tour.