Language: Sv / En

Nyheter

Vad händer hos oss

21 Januari 2021

Elens dag 23:e jan - Stockholmsrederi blir först ut med eldrivna båtturer märkta Bra Miljöval

Ecosightseeing Sthlm AB är ett ungt stockholmsbaserat företag som valt att satsa under pandemin.

Med huvudverksamheten inom sightseeing, möten och event har det senaste året varit minst sagt tufft. "Men vi har utnyttjat tiden till att satsa och rusta för framtiden" säger Pontus Sunnanstaf hållbarhetschef på Ecosightseeing.

Redan vid starten av företaget 2019 var ett av målen att bli det första 100% eldrivna rederiet i Sverige, i oktober 2020 var det målet uppnått.  Nu har de som första rederi i Sverige fått sina båtturer certifierade och märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval.

Genom en innovativ elkonvertering där den gamla dieselmotorn lyftes ut och ersattes med elmotor förverkligades visionen om en utsläppsfri framdrivning. Istället för dieseltankar är det idag batterier under bänkraderna där passagerarna sitter. Batterierna är återvunna från begagnade Teslabilar. Elen som "tankas" från Stockholms Hamnar kommer från sol, vind och vatten och är miljömärkt Bra Miljöval...

Läs Mer  
26 December 2020

Ecosightseeing påbörjar certifieringsprogram via Travelife

Eco Sightseeing Sthlm AB är glada att meddela att vi nu påbörjar samarbete med Travelife för researrangörer.

Travelife är ett internationellt erkänt program för utbildning, ledning och certifiering för hållbarhet inom turism.

Travelife har en trestegsstrategi: (1) Travelife engagerad; (2) Travelife Partner och (3) Travelife Certified.

Vi är på steg 1 - Travelife Engaged. Vi arbetar för att gå vidare till steg 2 - Travelife Partner.

Läs Mer  
15 Oktober 2020

Återanvända Tesla batterier tar historisk sightseeingbåt in i framtiden

Eco Sightseeing Sthlm AB och El & Marinteknik AB presenterar världens första ”Tesla second life” helelektriska passagerarbåt.

Eco Sightseeing Sthlm AB har under 2019/2020 tillsammans med El & Marinteknik genomfört en världsunik elkonvertering av båten M/S Sylvia. Batterierna som användes vid el konverteringen är återanvända ”second life” batterier från Tesla. Målet är att erbjuda miljömedvetna sightseeing- och charterupplevelser för alla...

Läs Mer  
07 Juli 2019

Historien om Vasa kommer till liv med en ny båtsightseeing

Stockholm har fått en ny helt unik upplevelse. Eco Sightseeing Sthlm är ett nystartat företag som precis lanserat ”I Vasa´s kölvatten”. Det är en sightseeingtur med båt som har 6 avgångar om dagen från Vasabryggan alldeles bakom Vasamuseet och från Nybrokajen i City. Turen tar besökarna till de riktiga platserna och målar upp Stockholm för snart 400år sedan. Det blir en tidsresa som visar upp en annan sida av historien om Vasa.

Läs Mer  
26 Juni 2019

Ecosightseeing går med i KDI (Royal Djurgården)

Ecosightseeing ansluter sig till nätverket Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.

Läs Mer  
01 Juni 2019

Ecosightseeing flyttar till Nya Djurgårdvarvet

Vi är mycket glada över att nu ha möjligheten utveckla vår verksamhet i denna stimulerande miljö, säger Elias Nilsson grundare av Ecosightseeing.

Läs Mer